Daily horror. Five o’ clock.

6 04 2007

Astazi, dupa muuult timp, am deschis televizorul inainte de ora 22.00. Nu stiu exact ce m-a determinat sa fac asta, dar stiu ca nu o voi mai face prea curand. Trec rapid peste hiper-obositoarele fete cu ‘Sunati!!! Am bani pentru dumneavoastra!’, care te implora sa le apelezi ca sa le spui ca ai gasit cuvantul pe care ele vor sa-l auda cu atata disperare, ca ai crede ca este biletul lor spre Viata Vesnica. Trec si peste teleshopping, telenovele si alte chestii destinate femeilor fara ocupatie, bunicilor si copiilor sub 12 ani. Urmeaza, desigur, reluari ale unor filme de mana a 5-a, cu actori obscuri si actiune fara sens. Oare cine o stabili programul televiziunilor? Cine le recomanda ce filme sa dea si cand? Sper ca nu e si platit/a pentru asta. As prefera, pe cuvant, sa vad de 100 de ori un film bun, decat sa mai vad pentru a nu stiu cata oara niste filme fara sens, fara idei, chiar si fara o poanta buna, la o adica [asta in cazul celor care se vor comedii].

In final, ajung la fatidica ora 17.00. Stirile de la ora 5, de care toata lumea se minuneaza. ‘Hai ca nu au cum sa fie chiar asa de rele…Sunt doar stiri’, imi spun, optimista. Prima, despre uciderea unei fetite, sau moartea ei, inca nu am/au inteles.  Urmeaza un viol, o bataie, un accident cu multe victime si cateva stiri despre nunta lui Ion Ion Tiriac cu Maria Marinescu. Despre stirile din sport…Nici nu stiu de unde sa incep! Stim cu totii ca stirile din sport sunt, in cel mai bun caz, stiri fotbalistice. Dar de obicei sunt stiri (barfe) despre mondenitati, cine cu cine, unde, cum, cand, despre ultima prietena a lui Zicu, ultimul tatuaj al lui Mutu, ultima declaratie beligeranta a lui Gigi Becali, cu un bonus care consta fie in slideshow-uri cu poze cu femei semi-nude, sau [in editiile ‘sarace’] doar in imagini cu decolteul prezentatoarei.

Concluzia? Mai bine ies in Herastrau, sau termin de citit Sonata Kreutzer sau scriu in blog, ca sa stie si altii, sa nu faca greseala mea…

In alta ordine de idei, n-o sa mai scriu vreo saptamana, pe motiv de parasire temporara a orasului. Va urez tuturor Paste Fericit, sa aveti parte de un Iepuras [sau daca preferati, fetelor, un Irinel?] bogat, bla bla. Ideea e…have fun!

Advertisements

Actions

Information

One response

6 04 2007
Şerban Constantin

Senzaţionalul vinde, chiar bine aş putea adăuga.

Sărbători fericite şi toate cele bune!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: